۱- تهیه شیره شکر: مقداری شکر و گلوکز به نسبت ۷۰به ۳۰در یک دیگ فلزی حرارت داده می
شود تـا بـه صـورت
شیره ای با
بریکس ۶۵-۷۰درآید. این عمل حدود یک ساعت طول می کشد سپس با افزودن
اسید سیتریک به شیره
غلیظ به
میزان یک گرم برای هر کیلو شکر آن را انورت می کنند.
۲- پخت شربت: در دستگاه دو جداره
ای که در جدار بیرونی آن بخار جریان دارد بـه مـدت ۹۰دقیقـه در دمـای ۱۲۰
درجه سلسیوس
انجام می شود .
۳- افزودن آب چوبک: به میزان ۵۰۰گرم برای ۲۰۰کیلو شکر و حدود نیم ساعت پس از
حرارت دادن انجام می شود.
نقش آب چوبک
در سفید کردن شیره شکر می باشد .
۴- اختلاط ارده و شیره شکر سفید
شده به نسبت تقریبی مساوی گاهی ارده کمتر در دیگهای بزرگ با پـارو مخلـوط
می شود. ضمن
مخلوط کردن، رشته های نخ مانندی در بافت حاصل می شود وبدین ترتیب حلوای ارده بـه
دسـت
می آید. در
این مرحله در حین مخلوط کردن پودر هل، وانیل و ... اضافه می شود.
- ۹۷/۰۸/۲۳