حلوا ارده سنتی و صنعتی اردکان یزد

۵ مطلب در آبان ۱۳۹۷ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰


۱- تهیه شیره شکر: شرایط مانند تهیه حلوا ارده صنعتی است با این تفاوت که بریکس شربت به ۹۰-۹۳می رسد


۲- بهم زدن سفیده تخم مرغ و آب چوبک: در این مرحله برای حدود ۱۵۰کیلو حلوا، یک لیتر سـفیده تخـم مـرغ و ۲
لیتر آب چوبک که بریکسی حدود ۴-۵دارد( در یک همزن قوی بشدت همزده می شود تا حالـت خامـه ای پیـدا
کند


۳- افزودن سفیده تخم مرغ و آب چوبک زده شده: به شیره هایی که پـس ا ز دو سـاعت همـزدن، خنـک شـده اسـت،
صورت می گیرد. در این مرحله مقداری از آب شیره، تبخیر می گردد و شیره حالت شکنندگی پیدا می کند


۴- اختلاط ارده و شیره شکر سفید شده: اختلاط به نسبت مساوی در یک مخلوط کن نانوایی انجـام مـی شـود. ضـمن
مخلوط کردن، رشته های نخ مانندی در بافت حاصل می شود. در این نوع سعی می شود این نخها به نـوعی ناپدیـد
گردند )حل شوند.( بدین منظور دو نفر در طرفین مخلوط کن قرار گرفته و با تکان دادن آن این کـار را انجـام مـی
دهند. در حین اختلاط، پودر هل نیز به مخلوط کن اضافه می شود ) ۱۵۰گرم برای ۱۵۰کیلو حلوا


۵-بسته بندی حلوا: با دست و در ظرفهای پلاستیکی صورت می گیرد.

 

 


  • Raza Mazaheri
  • ۰
  • ۰

از دیگر مواد تشکیل دهنده حلوا ارده آب چوبک اسـت.  

چوبـک نـام عمـومی تعـدادی ازگیاهان از خانواده کاریوفیلاسه(  (Caryophyllaceaاست. تعداد از آنها که بـه صـورت درختچـه و دارای ریـشه ضـخیمی هستند و بیشتر در ایران می رویند از جنس آکانتوفیلوم ( (Acanthophyllumو تعدادی دیگر که یکساله و چند سـاله ولـی علفی می باشند از جنس ساپوناریا () (Saponariaهستند که بیشتر در اروپا می رویند و گاهی در ایران نیز دیـده مـی شـوند.


  • Raza Mazaheri
  • ۰
  • ۰

۱- تهیه شیره شکر: مقداری شکر و گلوکز به نسبت ۷۰به ۳۰در یک دیگ فلزی حرارت داده می شود تـا بـه صـورت
شیره ای با بریکس ۶۵-۷۰درآید. این عمل حدود یک ساعت طول می کشد سپس با افزودن اسید سیتریک به شیره
غلیظ به میزان یک گرم برای هر کیلو شکر آن را انورت می کنند. 


۲- پخت شربت: در دستگاه دو جداره ای که در جدار بیرونی آن بخار جریان دارد بـه مـدت ۹۰دقیقـه در دمـای ۱۲۰
درجه سلسیوس انجام می شود .


 ۳- افزودن آب چوبک: به میزان ۵۰۰گرم برای ۲۰۰کیلو شکر و حدود نیم ساعت پس از حرارت دادن انجام می شود.
نقش آب چوبک در سفید کردن شیره شکر می باشد .


 ۴- اختلاط ارده و شیره شکر سفید شده به نسبت تقریبی مساوی گاهی ارده کمتر در دیگهای بزرگ با پـارو مخلـوط
می شود. ضمن مخلوط کردن، رشته های نخ مانندی در بافت حاصل می شود وبدین ترتیب حلوای ارده بـه دسـت
می آید. در این مرحله در حین مخلوط کردن پودر هل، وانیل و ... اضافه می شود.


  • Raza Mazaheri
  • ۰
  • ۰

آرد گندم  210 گرم

ارده 120 گرم
 گردوی تست و خرد شده 150 گرم

پودر نارگیل  100 گرم

شکر 500 گرم

آب  یک پیمانه یا 250 میلی لیتر

گلاب  قاشق سوپ خوری

محلول زعفران  یک قاشق سوپ خوری

پودر پسته  برای تزئین

کره  در صورت نیاز


  • Raza Mazaheri
  • ۰
  • ۰

مصرف بیش از حد حلوا ارده به دلیل بالا بودن میزان شکر به مبتلایان به بیماری دیابت توصیه نمی شود.به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان شیرین بودن آن می تواند در صورت رعایت نکردن بهداشت فردی،باعث ایجاد حفره و پوسیدگی در دندان ها شود مصرف بیش از حد کنجد باعث تحریک معده می شود،همچنین کنجد به شدت ملین است و باعث اسهال می شود.


  • Raza Mazaheri